Před / Po: Vyhotovení dlouhého obývacího pokoje

Před / Po: Vyhotovení dlouhého obývacího pokoje


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Dekorace tohoto domu Nantes byla poněkud datována. Majitelé tohoto domu Nantes svolali dekorační firmu Kiosque Déco. Cíl: uspořádat různé prostory (jídlo, obývací pokoj, vchod, úložný prostor) a změnit výzdobu místnosti.

Uspořádání

Před: Jídelna brání průchodu do zahrady a masivní obývací pokoj zužuje místnost. Nábytek již není aktuální a zabírá příliš mnoho prostoru ve vztahu k rozměrům místnosti.
Po: Obývací pokoj a jídelna byly obráceny. Nábytek byl změněn pro modernější atmosféru a rozměry vhodnější pro danou místnost. Aby byla místnost v teple, byla dlážděná podlaha zcela pokryta laminátovými parketami v běleném dubu. V obývacím pokoji byl přidán koberec.

Vchod

Před: Vchod dává přímo do obývacího pokoje
Po: Abychom vizuálně oddělili vchod od jídelny, ale bez toho, abychom jej úplně rozdělili, nainstalovali jsme moucharabieh, jakýsi druh prolamovaného panelu, který často nalézáme v Orientu a který funguje jako oplocení. Byl vyroben na míru řemeslníkem a poté namalován ve stejné modré barvě jako spodní část obývacího pokoje. Vchod a chodba byly také úplně natřeny, světle šedé, aby nedošlo k přetížení dekorace.

Jídelna

Před: Úzká místnost, kde není snadné se pohybovat. Velmi masivní nábytek váží prostor.
Po: Místnost se zdá být větší a usnadňuje se cirkulace. Spodní část stěny byla překreslena v bouřkové modři, což dává místnosti charakter a strukturuje objemy, zatímco světle šedá horní část zklidňuje a zjemňuje. Tenký broskvově zbarvený pruh vymalovaný nad pohovkou jej zvýrazňuje a rozjasňuje atmosféru. Tato broskvová barva je na některých místech vyvolána malými dotyky.

TV koutek

Před: Příliš velký bufet jí celou místnost a blokuje provoz.
Po: Kamna se perfektně hodí do místnosti díky bouři modré pruhy, která rámuje zeď. Tv stolek byl vyroben na míru návrhářem z Nantes (Atelier Barbatruc). Aby byl respektován rozpočet, je designový nábytek na míru smíchán s nábytkem od hlavních značek dekorací.

Schodiště a úložiště

Před: objem pod schody není optimalizován. Lakované dřevo schodiště je velmi přítomné a barva trochu stará.
Po: úložný prostor, vyrobený na míru tesařem, který sleduje sklon schodiště. Byly nainstalovány tak, že se od sebe mírně oddělily, aby nedošlo ke zmenšení objemu místnosti, jak je tomu často při instalaci kompletního úložného bloku pod schody. Nábytek malovaný ve stejné barvě jako zeď se tak mísí s dekorem. Schodiště bylo také pískováno a malováno stejným šedým tónem, aby bylo méně vizuálně přítomné.